ثبت روزانه

راهنمای ثبت شرکت ها و تغییرات شرکت ها

ثبت روزانه

راهنمای ثبت شرکت ها و تغییرات شرکت ها

راهنمای ثبت شرکت ها و تغییرات شرکت ها

۲ مطلب در تیر ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

موضوع فعالیت شرکت

موضوع فوق موضوع فعالیت هر شرکتی نشان‌دهنده هویت و اهدافی می‌باشد که این شرکت جهت آن منظور تشکیل گردیده‌است. شخص حقوقی تنها می‌تواند درباره موضوعاتی عمل نماید که در موضوع شرکت بیان شده باشد. به‌موجب این امر شرکت سهامی خاص موضوع شرکت را وسیع می‌تواند استفاده کند.

موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص بیانگر زمینه کاری آن و معرف حوزه خدمات آن است این موضوعات طیف وسیعی از حوزه‌ها را دربر می‌گیرند و بسیار متنوع و گسترده می‌تواند باشد همچنین تصمیم‌گیری در مورد موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص و نوع فعالیت آن پیش‌از ثبت قانونی شرکت الزامی است. هرگونه تغییری در نور زمینی نیز پس‌از ثبت رسمی منوط به طی کردن روال قانونی تغییرات شرکتی که به‌موجب آن برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده جهت تغییر موضوع فعالیت می‌باشد.

 

حدود فعالیت شرکت سهامی خاص 

موضوع فعالیت هر شرکت سهامی خاص در بند د ماده ۲ اساسنامه آن قید می‌گردد که نشان از هویت و اهدافی است که آن شرکت برای آن منظور تشکیل شده‌است این نوع شرکت فقط درباره‌ی موضوعاتی می‌تواند عمل کند که در موضوع شرکت تصریح‌شده باشد. به این جهت اصولاً کلیه شرکت‌های سهامی خاص موضوع شرکت را وسیع تعریف می‌کنند تا بتوانند کلیه اموری را که لازم باشند اما انجام دهند.

 در ادامه به وظایف هیات مدیره شرکت سهامی خاص می پردازیم.

 

وظیفه هیات مدیره شرکت سهامی خاص

هیات مدیره قانونا مسئول اداره کلیه عملیات شرکت است. و حق نظارت در کلیه امور شرکت را دارد. هر شرکت سهامی خاص به وسیله هیئت‌مدیره‌ای که از بین صاحبان سهام انتخاب‌شده و کلاً یا بعضاً قابل عزل می‌باشند. اداره خواهد شد.  و تعداد آن‌ها در شرکت سهامی خاص حداقل سه  نفر می‌باشد. تعداد اعضای هیئت‌ مدیره با توجه به این‌که در فوق گفته شد، ۳ نفر می‌باشد.  و لازم است که سمت‌های آن‌ها هم قبل‌از ثبت تعریف شده باشد. 

که بدین‌ترتیب می‌باشند:

رییس هیئت‌مدیره،

نایب‌رئیس هیأت‌مدیره

عضو اصلی هیات مدیره

  • حسن تیربخش
  • ۰
  • ۰

 

قوانین افزایش سرمایه شرکت ها

برای افزایش سرمایه مجمع عمومی فوق العاده تصمیم گیری خواهد کرد . اگر سرمایه تاسیس در شرکت تایید نشده باشد افزایش سرمایه اتفاق نخواهد افتاد . مجمع عمومی فوق العاده با صدور مجوزی به هیئت مدیره ابلاغیه ای را اعلام می کند که در ظرف مدت کم تر از 5 سال سرمایه شرکت را بر طبق قوانین تامین کرده و از این طریق افزایش سرمایه شرکت را انجام دهند .

با در نظر گرفتن قوانین افزایش سرمایه . اساسنامه شرکت ضامن مناسبی برای افزایش سرمایه نمی باشد . هیئت مدیره در زمان اجرای تصمیمات واگذار شده به مجمع عمومی فوق العاده  و یا با صدور مجوزی که از سمت مجمع عمومی صادر می شود تا یک ماه بعد از اقدام برای افزایش سرمایه شرکت ها ، موظف است که در متن اساسنامه تغییرات را ایجاد کند و این افزایش سرمایه را به مرجع ثبت شرکت ها اطلاع دهد .

 

چگونه افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص انجام می گیرد؟

 

طبق ماده ۱۶۱ ل.ا. قانون تجارت و تبصره های آن، مجمع عمومی فوق العاده به پیشنهاد هیئت مدیره پس از قرائت گزارش بازرس یا بازرسان شرکت در مورد تغییرات شرکت در سرمایه شرکت اتخاذ تصمیم می کند.
مجمع عمومی فوق العاده که در مورد افزایش سرمایه اتخاذ تصمیم می کند شرایط مربوط به فروش سهام جدید و تأدیه قیمت آن را تعیین یا اختیار تعیین آن را به هیئت مدیره واگذار می کند.

 

پیشنهاد افزایش سرمایه توسط هیات مدیره


پیشنهاد هیئت مدیره راجع به افزایش سرمایه باید متضمن توجیه لزوم افزایش سرمایه و نیز شامل گزارشی درباره امور ثبت شرکت از بدو سال مالی در جریان و اگر تا آن موقع، مجمع عمومی نسبت به حساب های سال مالی قبل تصمیم نگرفته باشد،
حاکی از وضع شرکت از ابتدای سال مالی قبل باشد، گزارش بازرس یا بازرسان باید شامل اظهار نظر درباره پیشنهاد هیئت مدیره باشد.
مجمع عمومی فوق العاده می تواند به هیئت مدیره اجازه دهد که ظرف مدت معینی که نباید از پنج سال تجاوز کند، سرمایه شرکت را تا میزان مبلغ معینی به یکی از طرق مذکور در قانون تجارت، افزایش دهد.
اساسنامه شرکت نمی تواند متضمن اختیار افزایش سرمایه برای هیئت مدیره باشد.
مادام که سرمایه قبلی شرکت تماما تأدیه نشده است افزایش سرمایه شرکت تحت هیچ عنوانی مجاز نخواهد بود.

تغییرات افزایش سرمایه در سامانه ثبت شرکت ها اعمال می گردد.

 

  • حسن تیربخش